Fysiotherapie via de smartwatch

fysiotherapie via de smartwatch

“Door het monitoren van jouw activiteiten krijg je een objectief beeld hoe jouw lichaam reageert op dagelijkse activiteiten, herstel en omgang met ziektelast. Zo kan jouw fysiotherapeut je gerichter en persoonlijker begeleiden. Oók op afstand.”

Marc de Jong

Fysiotherapeut en eigenaar Fysiopraktijk Zeist

“Door het monitoren van jouw activiteiten krijg je een objectief beeld hoe jouw lichaam reageert op dagelijkse activiteiten, herstel en omgang met ziektelast. Zo kan jouw fysiotherapeut je gerichter en persoonlijker begeleiden. Oók op afstand.”

Marc de Jong

Fysiotherapeut en eigenaar Fysiopraktijk Zeist

programma op basis van uw eigen beweegdata

Met een wearable wordt uw activiteitendata vastgelegd. De fysiotherapeut stelt op basis daarvan een gepersonaliseerd programma op. De wearable ondersteunt u dagelijks om thuis in uw eigen omgeving voldoende te bewegen. 

Tijdens uw herstel en behandeling krijgt u inzicht in de volgende zaken:

  • welke activiteiten zijn te belastend?
  • hoeveel stappen heb ik gezet, hoeveel moet ik er zetten?
  • hoe kan ik mijn dag anders indelen zodat ik meer grip krijg op mijn klachten?

hoe werkt het?

Intake bij de fysiotherapeut op basis van uw klachten

Met een een wearable worden uw activiteiten vastgelegd

U kunt zelf thuis en in uw eigen tijd aan de slag met het programma

Persoonlijke begeleiding op basis van uw eigen activiteitendata

Over de Wearable

vertrouw op uw eigen data

Met een een wearable (een slim horloge) wordt jouw activiteitendata vastgelegd. Jouw eigen data vormt zo de basis van jouw programma. Het slimme horloge ondersteunt je dagelijks om thuis voldoende te bewegen en je activiteiten te monitoren.

Als je een eigen wearable hebt, kan je die vaak gebruiken en anders krijg je van ons een Fitbit Inspire 3 of Charge 4 of 5 in bruikleen.

professionele begeleiding

ruim 20 jaar ervaring

Fysiopraktijk Zeist heeft in de afgelopen 25 jaar vele honderden artrose patiënten behandeld en begeleid. Onze fysiotherapeuten zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke standaarden en kunnen u effectief en efficiënt behandelen en begeleiden.

Gepersonaliseerd programma

Op basis van de data van de wearable maakt de fysiotherapeut een persoonlijk beweegprogramma. U wordt gedurende het programma persoonlijk begeleid.

  • persoonlijke intake
  • programma en advies op basis van uw eigen activiteitendata
  • professionele begeleiding op afstand
  • dagelijks inzicht in uw activiteitendata en de voortgang

Over ons

Fysiotherapie bij Fysiopraktijk Zeist is gericht op de oorzaak. Als je de oorzaak weet, is de behandeling altijd het beste. Dat werkt! Natuurlijk stopt het niet bij behandelen, voorkomen is veel beter! Daar kunnen de fysiotherapeuten van Fysiopraktijk Zeist jou goed bij helpen. Samen werken we aan jouw herstel en het voorkomen van herhaling.

Healthy Chronos is een jong bedrijf dat samen met fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals gepersonaliseerde preventie- en herstelprogramma’s ontwikkeld. Dat doen we door slimme en gebruiksvriendelijke technologie in te zetten zodat patiënten aan gezondheid en herstel kunnen in hun eigen omgeving.

Vragen? neem contact op via het contactformulier

FAQ

Met een wearable leg je eenvoudig automatisch jouw eigen beweegdata vast. Uw behandelaar en uzelf krijgen vervolgens inzicht in uw activiteitendata. Op basis hiervan wordt een gepersonaliseerd herstelprogramma opgesteld. Aan de hand van dit programma kunt u dagelijks aan de slag met uw eigen hersteld- en beweegdoelen.

  1. De servers van Healthy Chronos staan in Nederland
  2. Alleen cliënten en hun directe behandelaar(s) hebben toegang deze data. Verder kan niemand bij deze data.
  3. Zodra een cliënt niet meer wordt gemonitord wordt alle data verwijderd.

Wij ondersteunen alle modellen van Fitbit en Garmin. Als u zelf een wearable van 1 van die merken hebt, kunt u uw eigen wearable gebruiken.

Als u geen eigen wearable heeft, krijgt u van ons de Fitbit Charge 4 in bruikleen. Dat is een gebruiksvriendelijke wearable die u ook als horloge kunt gebruiken en die geschikt is voor jong en oud. Gedurende het herstelprogramma kunt u gebruik maken van de uitgebreide functionaliteit van deze wearable. Hier leest u meer over de Charge 4.

Ja, om uw activiteitendata vast te leggen met een wearable heeft u een smartphone nodig. Uw telefoon heeft minstens IOS 13 (Apple) of Android 8.0. nodig. Weet u niet zeker of uw telefoon werkt met de wearable stuur ons dan een berichtje via hello@healthychronos.com.

Het monitoren en de inzet van een wearable is een aanvullende dienst waarvoor je een abonnement afsluit bij Healthy Chronos voor 11,90 EUR per maand (bij eigen wearable) of 19,90 EUR (bij bruikleen van de Fitbit Inspire 3 of Charge 4 of 5).

Mocht je niet tevreden zijn dan kan je binnen 30 dagen kosteloos jouw abonnement opzeggen.

Healthy Chronos is een gezondheidsplatform dat fysiotherapeuten en hun cliënten inzicht geeft in activiteitenniveau en belastbaarheid in het dagelijks leven. Zo is het mogelijk om begeleiding op maat te krijgen tijdens herstel en omgang met ziektelast. Op basis van de eigen leefstijl- en beweegdata van de deelnemer wordt een gepersonaliseerd programma aangeboden.

Uw gepersonaliseerde beweegprogramma start hier

U bent één stap dichter bij uw gepersonaliseerde beweegprogramma artrose. Meldt u vrijblijvend aan.