Activiteitenmeter

Welke wearable past bij mij?

Het aanbod activity trackers en slimme horloges groeit met de dag. Het daardoor soms lastig door de bomen het bos te zien en de juiste keus te maken. Afhankelijk van waarvoor je het wil gebruiken, je budget en smaak is er genoeg om uit te kiezen. 

We zijn bezig met een uitgebreid vergelijkend overzicht van alle lifestyle wearables.  Dat plaatsen we hier op onze site. Hier volgt alvast een beknopte introductie van de drie verschillende types.

  • De activity tracker
  • Het sporthorloge
  • De smartwatch

Een activity tracker is het ideale apparaat wanneer je jouw dagelijkse activiteiten wilt bijhouden.

Activity trackers of fitness-trackers zijn armbandjes die gericht zijn op het meten van de gezondheid. Zo meet een activity tracker vaak: slaap, hartslag, afgelegde afstand, stappen, snelheid en eventuele andere gezondheidsstatistieken. Sommige activity trackers kunnen eenvoudige meldingen van een telefoon doorgeven. Ze hebben doorgaans kleinere schermen en zijn een stuk dunner dan sporthorloges en smartwatches. Het uitlezen van de gegevens doe je het gemakkelijkste op je telefoon in de app van de activity tracker. Er zijn verschillende aanbieders van activity trackers maar het bekendste merk is Fitbit.

Een sporthorloge is geschikt voor het bijhouden van sportactiviteiten

Een sporthorloge is een smartwatch voor sporters met specifieke sportfuncties waarmee het horloge inzicht geeft in trainingen. Zo wordt snelheid, afstand, route en hartslag van trainingen vastgelegd. Een goed sporthorloge meet daarnaast waardes, zoals VO2 Max, staplengte, lactaatdrempel, tempo en stressscore, hartslag en geeft een racevoorspelling. Sporthorloges krijgen daarnaast steeds vaker functionaliteiten die je van een smartwatch verwacht en vice versa. Hierdoor vervaagt het verschil tussen sporthorloges en smartwatches. Garmin heeft het breedste aanbod aan verschillende soorten sporthorloges.

Smartwatch: wanneer je op je horloge berichten wilt lezen, oproepen aannemen en apps installeren.

Een smartwatch kan gezien worden als een verlengstuk van de smartphone. De meeste smartwatches zijn voorzien van een touchscreen en het is mogelijk om er apps op te installeren.  Deze horloges zijn qua functionaliteit het meest uitgebreid en beschikken in sommige gevallen ook ov functionaliteiten van sporthorloges. Bekende merken zijn Apple en Samsung 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin