Missie

Meten is weten

Meten is weten hoor je vaak, maar hoe maak je meten makkelijk is de vraag. Wij horen uit gesprekken met zorgverleners dat wel 2/3de van hun patiënten inactief is en tegelijkertijd dezelfde patiënten vaak overschatten hoeveel ze bewegen. Het zou deze groep dus helpen als ze makkelijk zelf inzicht kunnen krijgen in hun activiteit.

Tegelijkertijd groeit het aanbod van accurate en goedkope wearables explosief. Veel mensen gebruiken activiteitentrackers tijdens het sporten of om hun stappen te tellen. Ikzelf draag een Fitbit Charge 4 en merk dat het aantal stappen dat ik zet meer dan verdubbeld is. Een veel krachtiger effect dan dat ik van te voren had verwacht.

De gegevens die je kan verzamelen zoals stappen, hartslag en activiteit geven jezelf inzicht in je eigen (in)activiteit, maar zou je misschien ook wel willen delen met jouw fysio of behandelend arts. Zij kunnen die gegevens goed gebruiken hun zorg beter aan te laten sluiten op jouw behoefte.

Denk hier eens over na. Dat je in de nabije toekomst jouw arts of fysio niet hoeft te vragen naar jouw activiteit, beweging en andere relevante gegevens, maar dat jij die gegevens zelf kan delen. Zou dat de zorg niet een stuk makkelijker maken?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin