Nieuwste wearable modellen 2022

Nieuwste wearable modellen wijzen op verdere verschuiving naar personal healthcare

Nieuwste smartwatch en fitness tracker modellen laten verdere verschuiving naar personal healthcare zien 👇. 

Bij het op de markt komen van vorige modellen zagen we dat er door bepaalde merken zoals Fitbit en Samsung geïnvesteerd is in stressmonitoring met een aparte EDA stress sensor. Naast het meten van saturatie (SpO2) door de Corona epidemie. 

Nu zien we vooral ontwikkeling op het gebied van het monitoren van (huid)temperatuur🌡️.

Zowel Apple, Fitbit als Samsung hebben temperatuursensoren toegevoegd aan hun nieuwste modellen. Dit opent mogelijkheden richting het monitoren van menstruatie cycli (Apple) of vroegdetectie van koorts (nog toekomstmuziek). 

Garmin blijft één van de grotere smartwatch leveranciers. Door gebruik van hun Firstbeat Analytics algoritmes zijn ze één van de betere rondom stress en herstelmonitoring. Hun aandacht blijft vooralsnog vooral gericht op sport- en prestatiemonitoring en minder op personal healthcare. 

Veel ontwikkelingen vinden daarnaast plaats buiten de hardware. Zo heeft Fitbit een ECG app ontwikkelt om ECG te maken en boezemfibrilleren te detecteren. Voor het algoritme heeft Fitbit FDA approval gekregen. 

Een Amerikaanse start-up heeft van de FDA approval gekregen voor een app die op basis van de Apple Watch trillingen en andere symptomen bij patiënten met de ziekte van parkinson kan herkennen.

Vooral op dit punt verwacht ik veel én veel snellere ontwikkelingen. Waarbij de steeds beter wordende hardware van de grote wearable leveranciers gebruikt zal worden voor specifieke medische applicaties en doelgroepen. Innovatieve digitale zorg komt zo nog sneller binnen bereik van grote groepen mensen.

⌚Benieuwd wat de verschillen en overeenkomsten tussen de modellen en welke functionaliteiten ze nog meer hebben? 

Bezoek dan de Healthy Chronos wearable vergelijker. De meest uitgebreide vergelijker van Nederland met 1 handig overzicht de meest gebruikte smartwatches, sporthorloge en activity trackers. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin