Slaap

Kan je met een consumenten wearable ziekte signaleren?

Kan je met een consumenten wearable signaleren dat iemand ziek is en wat betekent dat voor de ontwikkeling van remote healthcare? En welke kansen biedt het de fysiotherapie en ergotherapie?  

De ontwikkeling van wearable technologie gaat hard. De afgelopen periode is er een duidelijke trend zichtbaar waarbij wearable leveranciers verschuiven van fitnesstracker naar personal healthcare. 

Afgelopen jaar heeft Fitbit een over the air update uitgevoerd waardoor aan de Fitbit Charge 4 nieuwe Health Metrics toegevoegd zijn. 

Naast stappen, trappen, actieve minuten, slaap krijg je nu ook inzicht in ademhalingsfrequentie, hartslag variabiliteit, (huid)temperatuur, saturatie en rusthartslag.  Omdat het niet direct duidelijk is hoe accuraat deze data is, waren we heel benieuwd of in de data terug te zien was dat Pieter Beynen ziek was.

Huidtemperatuur, rusthartslag, hartslagvariabiliteit en ademhalingsfrequentie metingen gaven inderdaad een duidelijke verschil met voorgaande dagen. Iets wat we niet direct verwacht hadden. De technologie is duidelijk al verder dan we zelf hadden ingeschat.Dit biedt kansen voor de fysiotherapie, ergotherapie en de zorg in het algemeen. 

Door het inzetten van wearables krijg jij en jouw patiënten toegang tot deze innovatieve technologie. Remote healthcare wordt hiermee steeds meer een realiteit en daarmee wordt het mogelijk de zorg meer en meer in de thuisomgeving te organiseren. Als zorgaanbieder kan je minder afhankelijk worden van fysieke zittingen en na gaan denken om jouw zorg anders te gaan organiseren: digitaal en datagedreven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin