Slaap

Slaapmonitoring toegevoegd aan Healthy Chronos

Slaap monitoring toegevoegd aan Healthy Chronos

Na meerdere verzoeken van fysio- en ergotherapeuten hebben we slaap toegevoegd aan Healthy Chronos. Dit maakt het mogelijk om de slaapdata van de verschillende wearables te tonen in het Healthy Chronos platform. Slaap is een belangrijk en relatief nieuw component in veel behandeltrajecten. De wearable functionaliteiten worden uitgebreid waarbij het doel is dat de accuraatheid van de metingen steeds beter wordt. 

Hoe werkt slaap monitoring met een wearable

Het horloge detecteert automatisch je slaap en houdt bewegingen bij gedurende normale slaaptijden. Het horloge doet dit door gebruik te maken van de hartslagmeter die in het horloge verwerkt zit. Het horloge meet de tijd die tussen iedere hartslag zit. Dit wordt vervolgens gecombineerd met de bewegingsmeter.

Op basis van deze gegevens kan het horloge bepalen of je slaapt, wakker bent en in welk slaapstadium je je bevindt. Door het tracken en analyseren van de slaapgegevens is het mogelijk om je lichaam nog beter te begrijpen.

Verschillende slaapfases

De verschillende slaapfases lichte slaap, diepe slaap en REM-slaap wisselen elkaar continu af. Periodes van diepe slaap komen vroeger in de nacht voor, terwijl tegen de ochtend je slaap vaak wat lichter wordt. Beide soorten slaap vertonen minder hersenactiviteit dan REM-slaap. Die slaapfase wordt geassocieerd met levendige dromen en duren steeds langer naarmate de nacht vordert.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin