In uw eigen omgeving uw copd-klachten verminderen

Door COPD is ademhalen moeilijker en bent u sneller vermoeid. Toch is het heel belangrijk dat u voldoende beweegt. U traint zo uw spieren, u krijgt een betere conditie, bent minder moe en verkleint de kans op een longaanval. 

Ga thuis aan de slag onder begeleiding van de gespecialiseerde fysiotherapeuten van PMC in Balans met een gepersonaliseerd beweegplan op basis van uw eigen activiteitendata.

 

“Door het monitoren van uw activiteiten krijgen we een duidelijk inzicht in uw belastbaarheid en kunnen we een persoonlijk beweegprogramma samenstellen.”

Eva Huijsman

COPD-fysiotherapeute

“Door het monitoren van uw activiteiten krijgen we een duidelijk inzicht in uw belastbaarheid en kunnen we een persoonlijk beweegprogramma samenstellen.”

Eva Huijsman

COPD-fysiotherapeute

hoe werkt het?

Met een wearable wordt uw activiteitendata verzameld

Uw fysiothearpeut stelt een persoonlijk plan op

Thuis aan de slag met uw persoonlijke beweegprogramma

Persoonlijke begeleiding op basis van uw eigen data

Over de Wearable

vertrouw op uw eigen data

Heeft u een eigen wearable dan kunt u die gebruiken. Wij ondersteunen bijna alle types wearables. Zie hier ons wearable overzicht. Anders krijgt u de Fitbit Charge 4 in bruikleen.

De Fitbit geeft je inzicht in jouw activiteitenniveau. Via het Healthy Chronos platform wordt de data automatisch verzonden en kan je samen met de fysiotherapeut jouw vooruitgang monitoren.

professionele begeleiding

innovatieve pluspraktijk

Als één van de grootste fysiotherapiepraktijken van Zeeland en Zuid-Holland heeft PMC in Balans ruime ervaring met het behandelen van mensen met COPD.

Honderden anderen zijn u al voorgegaan. Als pluspraktijk bent u verzekerd van hoogstaande en kwalitatieve zorg. Patiënten beoordelen PMC in Balans met een 9,2.

gepersonaliseerd programma

Op basis van de data van de wearable maakt de fysiotherapeut een persoonlijk plan en advies. Uw wordt gedurende het programma persoonlijk begeleid.

 • persoonlijke intake
 • beweegplan en advies op basis van uw eigen data
 • professionele begeleiding op afstand
 • dagelijks inzicht in uw voortgang

grip op eigen herstel

Met de wearable en het gepersonaliseerde programma kunt u zelf thuis aan de slag. Doordat u een goed inzicht krijgt in welke activiteiten te overbelastend zijn weet u wat u wel en niet kan. U krijgt inzicht in de volgende zaken:

 • Hoeveel beweeg ik?
 • Hoe verbeter ik mijn conditie?
 • Wanneer moet ik rusten?
 • Hoe kan ik mijn dag anders indelen zodat ik minder vermoeid ben?

Over ons

PMC in Balans levert met een team van meer dan 50 zorgprofessionals dagelijks fysiotherapeutische- en revalidatiezorg aan honderden patiënten. Met 15 locaties in Zeeland en Zuid-Holland en meer dan 30 jaar aan deskundigheid kunnen klanten altijd rekenen op een persoonlijk en deskundige benadering dicht bij huis.

Healthy Chronos is een jong bedrijf dat samen met fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals gepersonaliseerde preventie- en herstelprogramma’s ontwikkeld. Dat doen we door slimme en gebruiksvriendelijke technologie in te zetten zodat patiënten aan gezondheid en herstel kunnen in hun eigen omgeving.

FAQ

Met een wearable leg je eenvoudig automatisch beweegdata vast. Uw behandelaar en uzelf krijgen vervolgens inzicht in uw activiteitendata. Op basis hiervan wordt een gepersonaliseerd programma opgesteld. Aan de hand van dit programma kant u dagelijks aan de slag met jouw eigen hersteldoelen.

 1. Alle data die Healthy Chronos vastlegd, wordt opgeslagen op servers in Nederland
 2. Healthy Chronos en PMC in Balans hebben een verwerkersovereenkomst afgesloten. De data wordt verwerkt volgens de AVG.
 3. Alleen cliënten en hun directe behandelaar(s) hebben toegang deze data. Verder kan niemand bij deze data.
 4. Als cliënt blijft u eigenaar van de data die Healthy Chronos vastlegd. U kunt ieder moment besluiten te stoppen met het delen van uw data.
 5. Zodra een cliënt niet meer wordt gemonitord wordt alle data verwijderd.

Wij ondersteunen bijna alle consumentenwearables behalve Samsung en Huawei.

Als u geen eigen wearable hebt, krijgt u van ons de Fitbit Charge 4 in bruikleen. Dat is een gebruiksvriendelijke wearable die u ook als horloge kan gebruiken en die geschikt is voor jong en oud. Gedurende het herstelprogramma kunt u  gebruik maken van de uitgebreide functionaliteit van deze wearable.

Ja, om uw activiteitendata vast te leggen met een wearable heeft u een smartphone nodig. Uw telefoon heeft minstens IOS 13 (Apple) of Android 8.0. nodig. Weet u niet zeker of uw telefoon werkt met de wearable stuur ons dan een berichtje via hello@healthychronos.com.

De begeleiding door de fysiotherapeut valt onder de basisverzekering na verwijzing vanaf profiel Gold 2. Het aantal vergoede zittingen is afhankelijk van het COPD profiel waar u in valt. Dit wordt vastgesteld tijdens uw intake bij de fysiotherapeut.

Het monitoren via Healthy Chronos en de inzet van een wearable niet. Daar vragen we een vergoeding voor van 11,90 EUR (bij eigen wearable) of 19,90 EUR (bij bruikleen van de Fitbit) per maand.

Healthy Chronos is een gezondheidsplatform dat fysiotherapeuten en hun cliënten inzicht geeft in activiteitenniveau en belastbaarheid in het dagelijks leven. Zo is het mogelijk om begeleiding op maat te krijgen tijdens herstel en omgang met ziektelast. Op basis van de eigen leefstijldata van de deelnemer wordt een gepersonaliseerd programma aangeboden.