Zet je activity tracker of sporthorloge in tijdens het herstel na Corona

Een groot aantal long Covid patiënten heeft tijdens hun herstel na Corona een sporthorloge of activity tracker aangeschaft. Een wearable helpt om meer inzicht te krijgen in de fysieke belasting tijdens het dagelijks leven. Veel patiënten geven aan het een handig hulpmiddel te vinden tijdens hun herstel.. Echter was het niet mogelijk om deze informatie  te delen met de fysio of ergotherapeut. Voor de fysio is dit om een aantal redenen waardevolle informatie:

  • beter inzicht in het activiteitenniveau en fysieke belastbaarheid/overbelasting van de patiënt
  • kan helpen de informatie van de wearable in de juiste context te plaatsen
  • advies  laten aansluiten op de persoonlijke situatie

Wij hebben een grote groep patiënten en fysiotherapeuten hierover gesproken en merkten dat er behoefte is aan een simpele oplossing om deze data te delen. Via het Healthy Chronos platform is het nu mogelijk om Fitbit en Garmin horloge of activity tracker te koppelen en de eigen fysiotherapeut eenvoudig en veilig toegang te geven tot patiëntdata. 

De fysiotherapeuten en patiënten die nu gebruik maken van Healthy Chronos zijn erg enthousiast. Het helpt om meer inzicht te krijgen in welke activiteiten te belastend zijn en wat de fysieke grenzen van de patiënt zijn. Daarnaast kunnen Fysiotherapeuten met behulp van deze data persoonlijker advies geven. Een aantal voorbeelden:

  • door samen naar de data kijken is mogelijk om inzicht te krijgen in het precieze moment van overbelasting (lees er hier meer over)
  • met de monitoringsdata uit het Healthy Chronos platform heeft een fysiotherapeut de arbo-arts overtuigd dat de patiënt nog niet belastbaar genoeg is om aan het werk te gaan 
  • met behulp van de activiteitendata kan de fysio helpen je inspanning en activiteit beter te doseren over de dag

Werk samen met jouw patienten gericht aan herstel na Corona

Wil je eenvoudig en kosteloos de gegevens van patienten inzien.

Meld je aan

Laat je gegevens achter en we delen meer informatie hoe je samen met jouw fysio gebruik kan maken van Healthy Chronos. Je kan ook een berichtje sturen naar hello@healthychronos.com