Zet je activity tracker of sporthorloge in tijdens het herstel na Corona

Werk samen met de fysio gericht aan jouw herstel na Corona

Wil je eenvoudig en kosteloos de gegevens van jouw sporthorloge of activity tracker samen met jouw therapeut inzien.

Een groot aantal long Covid patiënten heeft tijdens hun herstel na Corona een sporthorloge of activity tracker aangeschaft. Een wearable helpt om meer inzicht te krijgen in de fysieke belasting tijdens het dagelijks leven. Veel patiënten geven aan het een handig hulpmiddel te vinden tijdens hun herstel.. Echter was het niet mogelijk om deze informatie ook makkelijk te delen met de fysio of ergotherapeut. Voor de fysio is dit om een aantal redenen waardevolle informatie:

  • beter inzicht in jouw activiteitenniveau en fysieke belastbaarheid/overbelasting
  • kan helpen de informatie van de wearable in de juiste context te plaatsen
  • advies direct laten aansluiten op jouw persoonlijke situatie

Wij hebben verschillende patiënten en fysiotherapeuten hierover gesproken en merkten dat er behoefte is aan een simpele oplossing om deze data te delen. Met behulp van het SIDN-fonds hebben wij ons idee verder uitgewerkt (link). Via het Healthy Chronos platform is het nu mogelijk om jouw Fitbit en Garmin horloge of activity tracker te koppelen en jouw fysiotherapeut eenvoudig en veilig toegang te geven tot jouw data. Alleen jij en jouw zorgverlener kunnen de data inzien en je kan elk moment je gegevens laten verwijderen. Jij bent en blijft op deze manier eigenaar van jouw data.

De fysio’s en patiënten die nu gebruik maken van Healthy Chronos zijn enthousiast. Het helpt ze om meer inzicht te krijgen in welke activiteiten te belastend zijn en wat de eigen fysieke grenzen zijn. Daarnaast kunnen Fysiotherapeuten met behulp van deze data persoonlijker advies geven. Een aantal voorbeelden:

  • het is mogelijk samen met de fysio inzicht te krijgen in het precieze moment van overbelasting (lees er hier meer over)
  • met de monitoringsdata uit het Healthy Chronos platform heeft een fysiotherapeut de arbo-arts overtuigd dat de patiënt nog niet belastbaar genoeg is om aan het werk te gaan
  • met behulp van de activiteitendata kan de fysio helpen je inspanning en activiteit beter te doseren over de dag

Wil je dit samen met jouw fysio zelf uitproberen dan kan dat kosteloos. Laat het ons weten en we helpen je graag. We ondersteunen momenteel alle Fitbit en Garmin wearables. Je kan contact opnemen via onderstaande aanmeldknop of door een berichtje te sturen naar hello@healthychronos.com.

Meld je aan

Laat je gegevens achter en we delen meer informatie hoe je samen met jouw fysio gebruik kan maken van Healthy Chronos. Je kan ook een berichtje sturen naar hello@healthychronos.com