Fysiotherapie op afstand online zittingen_blog

Minstens 20% online zittingen met fysiotherapie op afstand

Wat nu nog misschien toekomstmuziek lijkt binnen de fysiotherapie, zal snel de realiteit moeten worden. 

Wat je namelijk ook vindt van de inhoud van het concept zorgakkoord twee belangrijke verschuivingen zijn duidelijk zichtbaar.  

🧑🏻‍🤝‍🧑🏻Verschuiving van middelen naar mensen. Meer nog dan geld is de beschikbaarheid van voldoende zorgpersoneel het grootste risico voor de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg. 
📱Verschuiving van fysieke contactmomenten naar digitale zorg. In het concept zorgakkoord wordt de transformatie naar hybride zorg nadrukkelijk genoemd, een mix van fysieke en digitale zorg (ook wel blended care). 

Elke praktijkeigenaar in Nederland staat voor deze uitdagingen. En elke praktijkeigenaar hoort al enige tijd dat e-health en digitalisering de oplossing zijn. 


“Maar hoe dan?” horen wij vaak van praktijkeigenaren.   

Afgelopen april zijn wij samen met PMC in Balans gestart met het eerste fysiotherapie op afstand programma voor herstel na corona. 

Dit zijn blended programma’s waarbij de therapeut en patiënt ondersteund worden met thuismonitoring door de nieuwste wearable technologie (smartwatches en activity trackers). 

Tussen de fysieke zittingen door wordt de behandeling vervolgd met zelfmonitoring en zelfsturing.

📈 De data en inzichten die dit oplevert maken het mogelijk om volwaardige online consults te houden met je patiënt.
✅En niet minder belangrijk: de resultaten van het eerste programma laten zien dat de omzet voor de praktijk hoger wordt.  Door de mix van fysieke en digitale consults kan de planning geoptimaliseerd worden, worden meer patiënten begeleid en no-shows voorkomen.

De komende tijd delen we meer over de resultaten van fysiotherapie op afstand en de bijzondere samenwerking met Jouri van den Broeke en Matthijs van der Kolk van PMC in Balans.  

Als afsluiter de belangrijkste vraag: wat vinden de patiënten ervan? 

Die vinden het fantastisch!

Daarover binnenkort meer.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin