Claudicatio Intermittens (etalagebenen)

Bij claudicatio zijn de slagaders van de benen vernauwd of afgesloten, waardoor spieren te weinig zuurstof krijgen vanuit het bloed tijdens inspanning. Dit zorgt voornamelijk voor een stekende pijn en het gevoel van kramp in de benen. Slagaderverkalking is een ouderdomsziekte, maar het proces wordt versneld door een ongezonde leefstijl. Denk hierbij aan roken, te vet eten, nuttigen van alcohol en weinig beweging, zorgen dat dit verouderingsproces versneld. Het behandelprogramma bestaat uit looptherapie en enkele oefeningen die een patiënt in of rondom het huis kunt uitvoeren. Het doel is om de loopafstand  zonder pijn te vergroten waardoor de conditie en spierkracht van de patiënt verbeteren. 

In het meetprotocol voor claudicatio van chronisch ZorgNet wordt de activiteitenmeter beschreven als meetinstrument om het activiteitenniveau van patiënten te meten. In deze cctiviteitenmeter dient het gemiddelde aantal stappen per dag (gebaseerd op de afgelopen week) ingevuld te worden. Wellicht houden patiënten zelf al hun stappen bij met een activity tracker of een stappenteller op hun telefoon. Het is dus waardevol om inzicht te krijgen in die gegevens omdat dan over een langere periode de fysieke activiteit beoordeeld kan worden. Ook in het geval dat de patiënt een activiteitenmeter in bruikleen krijgt, zal je als fysiotherapeut inzicht moeten krijgen in de gegevens. 

Maar hoe krijg je makkelijk inzicht in deze gegevens zonder extra handelingen?

Met het Healthy Chronos platform bieden wij hier een oplossing voor. Wij hebben al de noodzakelijke integraties ontwikkeld zodat activiteit en stappen van een activiteitenmeter eenvoudig inzichtelijk kunnen worden gemaakt voor de fysiotherapeut. Deze worden digitaal vastgelegd en zijn real-time te bekijken zodat er geen extra administratieve handelingen nodig zijn van de patiënt of de fysiotherapeut

Leg automatisch stappen vast

Automatisch stappen en activiteit digitaal vast leggen zonder extra handelingen. Meer weten? We helpen je graag. ​

Probeer gratis

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op