Verbeter jouw zelfredzaamheid bij beginnende dementie

Uit onderzoek blijkt dat bewegen helpt bij beginnende dementie. Maar hoe blijf je voldoende bewegen en welke oefeningen kan je doen? Krijg onder begeleiding van een fysiotherapeut een gepersonaliseerd beweegprogramma op basis van jouw beweegdata.

Meld je vrijblijvend aan en ontvang meer informatie over de mogelijkheden bij jou in de buurt.

Hoe het werkt

Draag de activity tracker

Ga bewegen

Persoonlijke begeleiding

Bouw een eigen beweegprogramma op

Bewegen vergroot de zelfredzaamheid

Hoe helpt bewegen?

Teveel ouderen met dementie bewegen te weinig. Terwijl het op meerdere vlakken een positief effect heeft en de zelfredzaamheid vergroot, blijkt uit onderzoek:

 • fitter en gezonder lichaam
 • verbeteren van slaappatroon
 • verbeteren van de eetlust
 • stimulans voor sociale contacten wanneer je samen beweegt

Vergroot je zelfredzaamheid

Ons programma is gebaseerd op jouw eigen beweegdata die vastgelegd wordt door de activity tracker. Je bouwt onder begeleiding van een fysiotherapeut jouw eigen programma op om je zelfredzaamheid te vergroten door actiever en fitter te worden.

 • je weet hoeveel je beweegt en moet bewegen
 • je krijgt oefeningen om je spieren te versterken
 • je wordt actiever en fitter

Meld je vrijblijvend aan

Begin 2022 gaan we starten met gepersonaliseerde beweegprogramma’s bij beginnende dementie. Je kan je alvast vrijblijvend aanmelden om meer informatie te ontvangen over de mogelijkheden bij jou in de buurt.

Veelgestelde vragen

Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is om te blijven bewegen met beginnende dementie. Maar iedereen is actief op een andere manier. Wat een goed beweegplan is voor de één, werk minder goed voor de ander. Daarom zijn onze gepersonaliseerde beweegprogramma’s gebaseerd op jouw eigen beweegdata. Zo sluit het programma altijd aan bij jouw persoonlijke situatie en krijg je de kennis en middelen om dagelijks actief te blijven. Je krijgt zo meer inzicht in je eigen beweeggedrag en kunt dagelijks jouw voortgang volgen.

Met een slim horloge leg je eenvoudig automatisch jouw eigen beweegdata vast. De fysiotherapeut en jijzelf krijgen vervolgens inzicht in jouw beweegdata. We leggen eerst 2 weken jouw beweegdata vast. Op basis hiervan en een uitgebreide intake wordt een gepersonaliseerd beweegprogramma opgesteld. Aan de hand van dit programma kan je dagelijks aan de slag met jouw eigen beweegdoelen. Hierbij wordt je op afstand begeleidt en bespreek je periodiek de voortgang.

Je kan je gegevens achterlaten op deze website. Als je je liever direct wilt aanmelden kan dat via hello@healthychronos.com.Wij zullen je dan zo snel mogelijk informeren over de mogelijkheden voor een gepersonaliseerd beweegprogramma in jouw regio.

Wij gebruiken de Fitbit Charge 4. Dat is een gebruiksvriendelijke wearable die je ook als horloge kan gebruiken en die geschikt is voor jong en oud. Gedurende het beweegprogramma kan je gebruik maken van de uitgebreide functionaliteit van deze wearable. Hier lees je er meer over de Charge 4.

Ja, om jouw beweegdata vast te leggen met een wearable heb je een smartphone nodig. Jouw telefoon heeft minstens IOS 13 (Apple) of Android 8.0. nodig. Weet je niet zeker of jouw telefoon werkt met de wearable stuur ons dan een berichtje via hello@healthychronos.com.

Voor vragen kan je contact met ons opnemen via hello@healthychronos.com

Een gepersonaliseerd programma is er al vanaf 29 EUR per maand. Daar zitten de volgende zaken bij inbegrepen:

 • Een activity tracker (Fitbit Charge 4)
 • Persoonlijke intake door de fysiotherapeut
 • Gepersonaliseerd programma op basis van je beweegdata
 • Persoonlijke begeleiding door de fysiotherapeut

Als je een eigen activity tracker of smartwatch hebt en wij die ondersteunen dan krijg je korting. Stuur dan even een mailtje naar hello@healthychronos.com.

Healthy Chronos is een gezondheidsplatform dat gepersonaliseerde gezondheidsprogramma’s ontwikkeld op basis van eigen leefstijldata (bijvoorbeeld beweegdata) en onder begeleiding van fysiotherapeuten. Zo krijgt iedereen een programma op maat op basis van objectieve data en professionele begeleiding. We geloven dat dit de beste basis biedt om zelf te werken aan een betere gezondheid in jouw eigen thuisomgeving.